
El 21 de febrer de 2019 l’Auditori de Barcelona (C/Lepant, 150) acollirà la 24a edició de la “Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica”, l’esdeveniment de referència del sector TIC a Catalunya (www.lanit.cat).
L’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF) tornen a unir esforços per organitzar conjuntament aquesta trobada, que -una setmana abans del Mobile World Congress i com ja és tradició- inaugurarà el calendari de grans activitats relacionades amb les Tecnologies de la Informació i la Comunicació del país.
I és que, a banda de ser la primera gran cita de networking de l’any entre professionals, empreses, administració pública, universitats, associacions i institucions del món TIC, l’acte constitueix el marc de lliurament dels Premis de la Nit, que són un reconeixement a:
- Premi Salvà i Campillo a la Personalitat Destacada: personalitat (pública o privada) que ha contribuït de manera notable a la potenciació o divulgació de l’Electrònica, les Tecnologies de la Informació i la Comunicació o l’Audiovisual.
- Premi Salvà i Campillo a l’ Emprenedor/a: persona per la seva capacitat emprenedora a l’hora de posar en marxa una iniciativa empresarial d’èxit o innovadora en l’àmbit de l’Electrònica, les Tecnologies de la Informació i la Comunicació o l’Audiovisual.
- Premi Alan Turing al CIO de l’any: reconeixement al CIO (Chief information officer) que ha destacat per la seva tasca professional.
- Premi Alan Turing al Compromís Social: impulsor (institució o persona) d’una iniciativa o projecte innovador amb un impacte social positiu, que aporti valor a la societat en els àmbits de la ciutadania, el medi ambient, la cultura o la integració social.
- Premi a la Comunicació i Divulgació de les TIC: al mitjà de comunicació (ràdio, televisió, premsa o Internet) d’àmbit nacional o internacional, que hagi destacat per la seva tasca de comunicació i divulgació de les TIC.
- Premi d’Honor: institució o persona amb una àmplia i destacada trajectòria relacionada amb l’Electrònica, les Tecnologies de la Informació i la Comunicació o l’Audiovisual en l’àmbit tècnic, acadèmic, empresarial o institucional.

Jurat de prestigi
El jurat d’aquesta 24a edició de La Nit el tornen a formar professionals del sector TIC de reconegut prestigi i representants d’ambdues entitats organitzadores (l’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació i el Col·legi d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya). Així, els encarregats de valorar les candidatures seran:
- Núria Castell, ex Degana de la Facultat d’Informàtica de la UPC
- Antoni Elias, catedràtic de la UPC
- Marius Gómez, vicedegà de Presidència del COEINF
- Pedro Linares, president de Telecos.cat
- Ferran Marqués, director de l’ETSETB de la UPC
- Eduard Martin Lineros, degà del COEINF
- Lourdes Muñoz, presidenta de la Iniciativa Barcelona Open Data
- Juan Pablo Peñarrubia, president del Consell de Col·legis Oficials en Informàtica d’Espanya
- Dani Pujol, president de GrausTIC i vicepresident de l’APTICC
- Rosa M. Rodríguez Curto, directora de Vendes de T-Systems Iberia
- Anna Ma. Sánchez Granados, vicepresidenta de Telecos.cat
- Teresa Serra, directora general de TESEM
- Mateo Valero, director del Barcelona Supercomputing Center (BSC-CNS)
- Antoni Velamazán, vocal de CIO’s Catalunya
- Josep Ventosa, chairman de Broadcast Networks Europe
*Veure bases dels premis a http://www.lanit.cat/ (el termini de presentació de candidatures finalitza el 8 de gener de 2019). Més informació i contacte: comunicacio@lanit.cat
Galeria fotogràfica de la 23a Nit a http://fotos.lanit.cat